Itsekkin mietin noita kysymyksiä useinkin. Itse en mieleläni antaisi anopin mielipiteiden vaikuttaa yhtään mihinkään mutta Matista se ei ole niin helppoa. Anoppi osaa tarpeen tullen  eli kun ei saa tahtoaan läpi olla todella ilkeä ja sanoa todella rumastikkin ja luulisin että Matti pelkää sitä. Kuultiin jokin aika sitten yhdestä vapaana olevasta kämpästä ja heti kun Matti kertoi siitä äidilleen niin heti oli tullut että ette todellakaan muuta siihen. Kuulemma JOkin muu asumisjärjestely olisi ollut parempi mutta sen enempää ei ollut sanonut. Ja koko talven on aina välillä meiltä kysellyt että muutattekos te kesällä yhteen.

Lisäksi anoppi ilmeisesti luulee että voi käskeä Matin käymään kotona milloin häntä itseään huvittaa. Eli suomeksi käännettynä silloin kun tarvitsee lastenvahtia tai kun talo on niin sekaisin ettei hän jaksa/viitsi itse siivota. Eihän hän pysty kotona siivoamaan kun käsi ja milloin mikä tahansa muu paikka on kipeä mutta talliin kyllä voi mennä hevosten kanssa vääntämään ja ratsastelemaan.

Kerroin siskolleni erään tapauksen joka sattui tässä taannoin. Matti oli aikonut mennä käymään kotona tiistaina mutta mentiinkiin yhdessä jo edellisenä viikonloppuna. Tiistaina anoppi sitten soittaa minulle että tiedätkö onko Matti tulossa kun tässä on päivän saanut passissa olla että milloin pitää mennä pysäkiltä hakemaan. Sanoin että ei ole tulossa kun on aamulla töitäkin ja anoppi tuumaa tähän että olisi ollut fiksua ilmoittaa hänellekkin ja lopettaa puhelun. Illalla sitten Matti saa äidiltään viestin että oltais menty porukalla kevätjuhliin ja sua olis tarvittu täällä lapsenvahtina ku nuorimmaista ei voi sinne viedä. Anopilla oli sitten pitänyt jäädä kotiin kun Matti ei ollut viitsinýt tulla kotiin. Koko kevätjuhlareissusta ei oltu kerrottu Matille mitään etukäteen ja sitten anoppi heittäytyy marttyyriksi. Siskoni tuumasi tämän ja muutaman muun jutun kuultuaan että Matin äitihän harrastaa suorastaan henkistä väkivaltaa.

Muutaman kerran on anoppi sanonut pahasti minullekkin. Asioita joita olen pahoittanut mieleni. En tiedä onko hän sanonut ne tarkoituksella vai tarkoittamattaan mutta kuitenkin on saanut minut pahalle mielelle. Nykyisin anoppi esittää minulle hyvin ystävällistä ja kivaa.

Mattia ahdistaa kun hänen äitinsä haukkuu hänen isäänsä. Kuulemma on hyvin tunneköyhä ja kova valittamaan kaikesta. Matin kanssa olemme tulleet siihen tulokseen että jos anoppi on käytäytynyt samalla tavalla Matin isää kohtaan niin ei ole ihmekkään jos miehestä tulee sellainen. Ja vähän siihen tulokseen ollaan myös tultu että anoppi on aiheuttanut/aiheuttamassa saman nykyiselle miehelleenkin.

Minun vauvan haluamiseni hän ilmeisesti torjuu siksi että itse oli Matin saadessaan jotain 17. Kertoi itse minulle kerran että on tehnyt Matille selväksi että heillä ei sitten lisäännytä nuorina miehinä. Rivien välistä olen kulenut että häne ei oikeasti olisi edes halunnut lasta niin nuorena ja ilmeisesti hän luulee ettei kukaan muukaan voi haluta tai että jokainen nuori äiti tekee samat virheet kuin hän. Kun kerroin hänelle että olisin ihan oikeasti halunnut olla raskaana silloin kun me sitä epäiltiin tulevaksi anoppi tokaisi minulle että et olisi halunnut. kyllä hän tietää. TUota lausetta en ole antanut enkä tule antamaan anopille anteeksi ikinä.

Kaiken tämän muun hyvän lisäksi anoppi on jo ties mieten pitkään käyttänyt Matti rahallisesti hyväksi. Hänellä on ollut Matin tiliin käyttöoikeudet ja surutta hän on käytellyt Matin palkkarahoja laskuihin ja hevoshankintoihin ja mihin ties muuhun. Itsellään hänellä ei juuri tuloja ole. Kuulemma täytyy käyttää Matin rahoja kun oma ukko ei anna kuin juuri ja juuri ruokarahat. Rahaa ei ole mutta silti ostellaan vaikka mitä sellaista mikä ei oikeasti ole tarpeellista kuten jotain koriste-esineitä. Nytkin vaikka Matti on ottanut omat rahansa omaan huomaansa eikä anopilla ole enää rahoihin koskemista hän edelleen kinuaa Matilta rahaa. Kuulemma on sovittu että sen verran Matin täytyy hänelle antaa vaikka sellaisia sopimuksia ei ole tehty. Ja Matin taitoon käyttää rahaansa hän ei luota ollenkaan. Kuulemma Hänen pitäisi antaa maksaa Matin laskut ja Matin sitten siirtää hänelle rahaa niihin. Ja muija on jo ainakin 10000 velkaa Matille rahoista jotka hän on "lainannut". Ilmeisesti hyvässä uskossa siihen ettei hänen yarvitse ikinä maksaa niitä takaisin. Eihän nyt oma poika voi alkaa äidiltää mitään takaisin perimään.

 

Toivottavasti tässä vihaisessa ja katkerassa viestissä on edes jotain vastauksia. En kaikkia tiedä itsekkään. Vihaan anoppiani ja Matti vihaa äitiään. Ollaan jo muutaman kerran sivuttu pohdinnoissamme sitä pitäisikö yrittää jo turvautua lakiin tässä jutussa. Kyllä jostain kohtaa varmaan saisin jo jonkun rikosnimikkeen aikaiseksi.