... katso elokuvia joiden ikäsuositus on paljon yli heidän oikean ikänsä.

Tänään oltiin Matin kanssa katsomassa elokuvaa jonka ikäraja oli k-15. Olohuoneessa oli myös silloin Matin pikkuveli Juho 10 vuotta. Sanoin Juholle että tämä ei varmaan ole ihan sinun katsottava elokuva. Päivi mulkaisi mua pahasti ja tokaisi että älä viitsi olla tuollainen. Kyllä nämä meidän muksut on katsoneet k-18 elokuviakin mitä tulee telkasta. Kyllä Juho osaa itse sensuroida itseltään sopimattomat kohtaukset kuten seksikohtaukset.

MInäkö se tein väärin kun yritin suojata lasta liian voimakkailta kohtauksilta? Minun mielestäni vain elokuvissa olevat ikärajat ovat ihan lasten ajatusmaailman suojaksi laitettuja eivätkä mitenkään turhia. Tämä ei tarkoita sitä etten olisi itse alaikäisenä katsonut vanhemmille tarkoitettuja elokuvia. Voin vain sanoa että olisin saattanut elää jopa jonkin verran onnellisempana jos en olisi oppinut tajuamaan kaikkea ihan niin nuorena.

Mutta minun mahdollisesti tulevat lapseni eivät ainakaan katso kymmenvuotiaina k-15 ja k-18 elokuvia. Ei niitä ikärajoja varmaan pilkulleen tule noudatettua mutta joku roti sentään. Antais nyt lasten olla lapsia kun ne on sitä vaan kerran elämässään.