Viimeyö oli kyllä aika kamala. Matti alkoi illalla murehtia sitä laina-asiaa ja mäkin aloin sterssata kun Matti epäili pääseekö hän sittenkään muuttamaan syksyllä pois kotoa. Tuli siinä sitten mieleen sekin mitä äiti sanoi pari päivää aikaisenmmin. Hänen mielestään mun kannattaisi hankkiutua eroon koko porukasta. Alkoi jo hieman tuntua että voisi olla hyvä idea häipyä. Kuitenkaan en halua jättää Mattia.

Matti lähti puolen yhden aikaan baariin ja mä jäin kotiin valvomaan ja miettimään mitä tekisin. Juttelin parin ihmisen kanssa mesessä. Veljen vaimo ehdotti että muutettais Matin kanssa yhdessä pois täältä.

Matti tuli kotiin vähän ennen neljää. Ehdotin Matille että muutettais yhdessä pois. Matti sanoi että voidaan muuttaa sitten kun hän on ensin asunut vuoden yksin. Haluaa oppia itse pärjäämään ja hoitamaan asioita mikä on ihan hyvä. Aamulla kysyin että voidaanko me ihan oikeesti tehdä niin. Matti oli sitä mieltä että voidaan. Hän varmaan oli ajatellut että johonkin tänne ympäristöön muutettais mutta kuitenkin hän innostui ainakin johin verran kun ehdotin että muutettaisiin Ouluun.

Perustelin ehdotuksen sillä että mun vanhemmat asuu siellä ja kaksi siskoa perheineen ja velikin reilun sadan kilsan päässä. Lisäksi Matti varmaan tulis ihan hyvin toimeen mun kavereiden kanssa ketä siellä lähistöllä asuu kun on kuitenkin tyyppejä molemmista sukupuolista ja sen lisäksi Matilla on myös itsellään tuttuja ja kavereita siellä. Kaikenkaikkiaan laajempi ns. turvaverkko.