Opiskelupaikkakunnallani on  käynnissä nyt sikapiikitys ja sen huomaa kyllä koulussakin. Opettajat vauhkoaa siitä kuinka piikki pitäis kaikkien ottaa. itse olen sikarokotetta vastaan enkä aijo ottaa sitä itselleni enkä suositella sitä yhtään kenellekkään. Sen enempää en ole enkä aijo agitoida sitä vastaan mutta nyt näyttää olevan vallalla sellainen ilmapiiri ja asenne että jos sanot että et aijo ottaa niiin se tarkoittaa että kukaan muukaan ei saisi sitä ottaa. Viime viikolla minua syyteltiin juuri siitä että yritän käännyttää ihmisiä piikkiä vastaan. Räikeämmin sitä käännyttämistä tekevät juuri ne jotka puhuvat piikin puolesta. Koulussa on jopa käynyt ilmi sellaista että opettajat ovat suunnilleen pakottaneet alaikäisiä opiskelijoita piikille. Mutta eihän sitä kielteistä mielippidettä saisi tietenkään edes mainita. Minä en rupee kenenkään mieliksi sitä ottamaan.

Tänään oli toinen yleinen rokotuspäivä täällä ja nyt kävi sellainen kaverinikin hakemassa sen joka ei vielä viime viikolla aikonut ottaa sitä. Nyt hän sitten puhuu sen puolesta kuin ei olisi koskaan mitään muuta ajatellutkaan. Oli soittanut äidilleen joka oli sanonut että onhan heidän lapsilleen ennenkin kaikki rokotukset annettu. Niin niin. Yleisen roketusohjelman rokotteet. Ne onannettu minullekkin eikä minulla niitä mitään vastaan ole. Siinä on kuitenkin se ero että ne ovat olleet käytössä vuosia ja jotkut vuosikymmeniä ja riskit ja mahdolliset haittavaikutukset on keretty kartoittaa. Sikapiikkiä ei ole ollut edes teoreettisesti mahdollista tutkia edes kolmen vuoden tähtäimellä joten ei voida mitenkään tietää onko siitä jotain myöhempiä haittavaikutusia. Varsinkaan raskaanaoleville ja pieneille lapsille en olisi antanut sikapiikkiä enkä ainakaan ensimmäisenä. Mutta empä ole ollut asiasta päättämässä. Onneksi en ole itse raskaana niin ei tule vahingossakaan vaarannettua kenenkään sellaisen henkeä joka ei voi sitä itse puollustaa.

Kyllä tiedän rokottamattomuuden riskit. Tiedän että siihen tautiin voi pahimilaan kuolla mutta jos minun kohtaloni on kuolla sikainfluenssaan niin kuolen siihen sitten joka tapauksessa otin rokotteen tai en. Tiedän myös että taudista tulee todennäköisesti toinen ja ehkä kolmaskin aalto jotka voivat olla tuhoisampia kuin tämä ensimmäinen. kuitenkin tautikanta on voinut niihin mennessä muuttua jo sen verran että tämä rokote ei siihen auta. Ja vaikka tautikanta olisi sama voidaan kuulemma jo rokotettuja henkilöitä joutua rokottamaan uudelleen. Ja eiköhän se edelleen ole oma asiani sairastaa tai olla sairastamatta sitä tautia. Ei luulisi ketään muuta vaivaavan minu kuumeni ja nuhani. Itselläbnihän kun on sen verran järkeä että en ole koulussa sairaana muutenkaan niin empä edes tule tartuttaneeksi koulukavereitani.

Ja lopuksi korstan että tämä on vain minun OMA HENKILÖKOHTAINEN mielipiteeni asiasta eikä tämän ole tarkoitus loukata tai yrittää käännyttää yhtään ketään joten siitä asiasta on aivan turha tulla minulle nillittämään. Parhaani mukaan yritän antaa muiden olla asiasta mitä mieltä haluavat ja odotan myös että minulle annetaan sama oikeus olla tätä mieltä.

Hauskaa päivänjatkoa.