JOululoma alkoi perjantaina jo mutta tänään vatsa on itse saanut aikaiseksi tehdä edes jotain joun eteen. Kuusen koristelin tuossa joku tovi sitten ja aikaisemmin päivällä tein sellaisia lohi-paprika-tuorejuusto pasteijoita. Veli poikiensa kanssa kävi ja lapset tykkäsi pasteijoista ja ilmeisesti veli myös kun kysyi että milloin menen niille leipomaan. Äiti ei oikeen tykännyt leipomuksistani kun siinä oli paprikaa ja tuorejuustoa. Huomenna pitäis sitten käydä viimeiset jouluostokset tekemässä.

Parina päivänä on äidin kanssa vähän käyty keskusteluja siitä miten hän puhuu toisita ihmisistä. Yleensä isästä äiti puhuu melko huonoon sävyyn. Isä ei osaa yleensäkkään tehdä mitään tai saa aikaiseksi mitään ja jos saa niin ei ainakaan osaa tehdä oikeen. Rahaakin se vain aina tuhlaa vaikka on muutenkin huono tilanne. Sanoin äidille että ei se kuulosta kovin mukavalta lapsen kuunnella tuollaista puhetta omasta isästään varsinkaan äidin suusta. Ja vanhemmathan ovat edelleen naimisissa keskenään. Mutta eihän näistä tietenkään saisi sanoa. ÄIti on sitten niin akmalan huono ihminen ja me kaikki muut liian tosikkoja/tyhmiä kun häntä uskalletaan arvostella. Marttyyrihän on tietysti oikeen mukava olla. Ei vaan ymmärrä että monikin asioista joista hän ei pidä johtuu hyvin pitkälle vaan hänen omasta asenteestaan. Ei toki kaikki. Kyllä meissä kaikissa varmasti on jotain vikaa mutta ei se kaikki nyt totta ole mitä äiti sanoo.

 

Taisin jo postaus pari taaksepäin kertoilla siitä yhdestä sietämättömästä yh-äidistä jolla olin lapsenvahtina. tosiaan tuli siinä se erimielisyys mutta se ei jäänyt siihen vaan kun satuttiin seuraavalla viikolla paikalliseen yhtäaikaa niin kuulin kuinka hän selosti tapahtumaa yhdelle toiselle koulumme opiskelijalle. kävin tokaisemassa että voisi lopettaa jo asiasta jauhamisen ja siitähän sitten tulikin isompi revohka. lopputulos oli että sanallisesti pahoinpitelin vähän kyseistä ihmistä ja lähdin miesseurassa kämpilleni. Loppupeleissä itselläni oli kuitenkin kohtuullisen hauska ilta mutta tällä yh-äidilä tuskin oli. Kuulin nimittäin myöhemmin että yksi meidän kummankin (minun ja yh:n) läheinen ystävä oli sitteen laittanut välit poikki tämän yh:n kanssa ihan tämän minun ja hänen välisen riidan vuoksi ja lisäksi omien henkilökohtaisten mielipiteidensä vuoksi. Ei kuulemma ole hänkään enää pitkään aikaa pahemmin perustanut tämän yh:n seurasta tai jutuista.